Excl. voor de vrouw: man /jongen versieren & relatie @ flirten & verleiden.

De relatie tussen versieren, verleiden en flirten.


Betekenis:

flirten (onov.ww.)

1 vrijblijvend een ander of elkaar het hof maken => avances maken, koketteren, sjansen

-

versieren (ov.ww.)

3 verleiden

-

verleiden (ov.ww.)

1 tot iets overhalen, op de 'slechte' weg leiden

3 tot geslachtsgemeenschap brengen, overhalen


Volgens het woordenboek min of meer hetzelfde. Maar eigenlijk zijn flirten en verleiden dus onderdeel van versieren. Als je oog valt op een man valt die je graag zou willen versieren, ga je eerst met hem flirten.


Flirten: bijvoorbeeld door oogcontact, om te kijken of hij geïnteresseerd is, daarna open je een gesprek(openingszin of flirt met hem zodat jij naar je toe komt) en leer je elkaar kennen. Als hij je vertrouwd en er een vriendschappelijk band is opgebouwd, kan je hem verleiden tot seks. Door na seks frequent contact op te bouwen en tijd samen door te brengen kan er een band groeien en ontstaat er veelal een relatie.Flirten en verleiden zijn dus twee stappen in het versierproces: flirten in het begin en verleiden verderop in het proces. Versieren betekent: iets regelen of iemand verleiden. Het versieren van een man betekent dan ook; zijn aandacht trekken, hem verleiden en een relatie met hem opbouwen.

"Ik zag hem en vond hem meteen leuk, dus heb ik hem versierd. Intussen zijn we 12 jaar getrouwd."


Hoe versier je een man?

Je kan een man versieren in een interactie: door met hem te praten of door dingen met hem te doen (aanraken, letterlijk mee op pad nemen). Versieren is een proces met verschillende stappen, een man moet je eerst vertrouwen, dan je als vriend zien en vervolgens als geliefde.

Je interactie bouw je dan ook zo op: eerst flirt je, dan bevriend je hem, dan verleid je hem en tenslotte bouw je een relatie met hem op.


Lees hier hoe je kunt leren hoe je de man van je dromen kunt versieren en verleiden om een relatie met jou aan te gaan.